فرشاد مقیمی در گفتگو با شهرآرانیوز در حاشیه مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن در نمایشگاه بینالمللی مشهد که با حضور مدیران صنایع مختلف و بزرگ مشهد و خراسانرضوی برگزار شده بود، گفت: در این مراسم، نکات مهمی را نمایندگی حوزه اقتصادی بزرگ در استان مطرح کردند. در بخش حاکمیتی، برای بخشی از موضوعاتی که مطرح شده است، راهکارهایی در نظر گرفتهایم.
وی افزود: برای اولین بار در طول دوره بیستوهشتساله این همایش که سالانه در کشور برگزار میشود، یک اتفاق بزرگ رقم خورده و آن این است که ما یک بسته حمایتی را با کمک تشکلهای بخش خصوصی و برگزاری جلساتی با نهادی حاکمیتی مرتبط در نظر گرفتهایم که منجر به دریافت بیش از ۲۰۰ پیشنهاد از انتظارات بخش تولیدی و صنعتی شده است. بیش از ۸۷ عدد از این درخواستها توسط دولت بررسی شده و طرحهایی برای رفع این چالشها در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: یکی از مهمترین دغدغههای بخش تولیدی و صنعتی کشور بحث مربوط به حوزه تأمین منابع مالی است. با توجه به سیاستهایی برای کنترل تورم در کشور، تأمین منابع مالی برای واحدهای تولیدی مقداری دشوار شده است. ما باید این را بپذیریم که از روشهای نوین برای تأمین منابع مالی استفاده کنیم. این موضوع یکی از محورهای اصلی است که در وزارت صمت دنبال میشود.
مقیمی درباره راهکارهای وزارت صمت درخصوص ناترازیهای انرژی در حوزه صنایع یادآور شد: راهکارهایی که میتوان در بخش صنعت دنبال کرد، بحث نوسازی و بازسازی صنعت است. علاوه بر این، آهنگ تولید انرژی در کشور نسبتبه گذشته، باید تغییر کند.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین اقدامات این است که مصرف صنایع را کنترل کنیم. ۳۷ درصد از برق کشور در حوزه صنعت مصرف میشود. نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی در برخی حوزهها میتواند کمک شایانی به کاهش میزان مصرف برق در صنایع کند. این موضوع علاوه بر اینکه میتواند بر رقابتپذیری محصولات صنایع تأثیرگذار باشد، میتواند بر حوزه کاهش آلایندگی در کشور نیز اثرگذار واقع شود. یکسری قوانین مصوب شده که بخش صنعت را مکلف میکند که باید در تولید انرژی نیز مشارکت داشته باشد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره اینکه آیا تفاهمی میان وزارت صمت و وزارت نیرو به جهت کاهش خسارتهای ناشی از قطعیهای برق در صنایع صورت گرفته یا خیر، گفت: اعمال محدودیتها تصمیمی است که در سطح کلان گرفته شده است. در این راستا، تنهاتفاهمی که با وزارت نیرو انجام دادهایم، این است که میزان خسارتهای ناشی از اعمال محدودیتها را به حداقل برسانیم.
مقیمی ادامه داد: یعنی اگر محدودیتی اعمال میشود، در قالب برنامهای مشخص باشد؛ یعنی واحدهای صنعتی بدون اینکه در جریان موضوع قرار بگیرند، برایشان اعمال محدودیتی رقم نخورد. این هماهنگی را با وزارت نیرو انجام دادهایم تا خسارتهای ناشی از اعمال محدودیتها را به حداقل برسانیم.